Spel i EM-kvalet

Plymouth vände 0–2 till 3–2 i tisdags. Därmed satt DNB-spelet till fint odds.

I kväll drar EM-kvalet igång igen och det finns flera starka favoriter, men också en sämre favorit…

Tjeckien–Kazakstan, Kazakstan +2,5@1,50

Tjeckerna öppnade kvalet bra men har grus i maskineriet efter 1–1 hemma mot svaga Lettland och förlust mot Island borta. Till kvällens match har man stora problem på mittfältet. Kvintetten Rosicky, Plasil, Necid, Pilar och Vacha som alla startade senast saknas.

Kazakstan är jumbo med bara en poäng på sex matcher men förlorar sällan med stora siffror. Kommer säkert med en defensiv uppställning för att om möjligt kunna knipa en poäng.

Tjeckien givetvis klar favorit men med tanke på alla avbräck kan Kazakstan göra matchen jämnare än väntat. Att laget undviker förlust med tre mål eller fler känns ganska troligt.

Azerbajdzjan–Kroatien, Kroatien -1,25@1,80

Kroatien har ett mycket vasst landslag med mittfältsstjärnorna Rakitic och Modric i spetsen. Toppar gruppen och med tanke på att en klurig uppgift väntar borta mot jagande Norge i nästa omgång är det bara seger som gäller i kvällens match om Kroatien ska behålla greppet om förstaplatsen.

Azerbajdzjan håller ingen vidare klass och förlorade med 0–6 i Kroatien. Det blir troligen inte samma stora siffror i kväll men seger med ett par mål bör Kroatien ordna.

Belgien–Bosnien, Belgien -1@1,80

Belgien har ett världsklass-lag, inget snack om saken. Efter den oväntade förlusten i Wales är det mycket viktigt med tre poäng i kväll för att man inte ska tappa grepp om en direktplats till EM.

Bosnien har inte alls samma kvalitet och även om man har ett par kvalsegrar i ryggen under ny förbundskapten känns formen svårbedömd. Jag tycker att Belgien ska ha mycket bra segerchans och spelar -1 till 1,80.