ATGs åreberättelse 2006,Remy nöjd med SydAfrika

 

Från Stockholm till Cape Town

Den internationella försäljningen sker i samarbete med utländska spelbolag som säljer ATGs spel via sin licens.

ATG för i sin tur provision på försäljningen.

En etablering i ett nytt land tar normalt fyra månader till två år beroende på hur välutvecklad den utländska partnern är när det gäller allt från organisation och distrubution till teknik och marknadsföring. 

Spelet i Sydafrika inleddes försiktigt med direktspel under måndagsluncher och tisdagskvällar för att snabbt öka i intresse hos spelpubliken. Redan inom loppet av tre veckor omsatte spelet på svenskt trav cirka 500 000 under en kväll.

 

Nästa steg på temat avlägsna etableringar är att ansluta Tasmanien(exotisk ö och delstat i Australien) till V75 och andra lördagspel under 2007. Men det är förhoppningsvis bara början. Intresse finns i övriga Australien. 

Stöd till hästsport i andra länder:

I många länder, liksom i Sverige, är spelet en förutsättning för att hästsporten ska överleva och utvecklas.

ATG jobbar nära trav och galoppsportens förbund i såväl de nordiska länderna som övriga Europa.

I Estland står spelet till Sverige för 65% av den totala omsättningen på hästspel vilket innebär att det har en avgörande betydelse för hästsporten i landet.(ovanstående från atgs årsberättelse 2006) 

Som synes har alltså allt gått MYCKET fort i utomnordiska spelets linda, spelsyndikaten var inblande från start och de länder som ovan nämns, är det som också varit mest omtalade när det gäller ”robotspel” och ständigt närvarande i vinstlistorna. 

Nu VET vi sedan Skarplöths uttalande i lördags(Stopp för travrabatter https://www.atg.se/#/department.atg.atgse2.channel.ws/) att samtliga utlandsavtal har skett i direkt samarbete med och under förutsättning av att rejkbacks har givits till spelsyndikaten i fråga. 

Vilket förklarar den oerhört snabba expansionen av utomnordiskt spel. 

Men vad är orsaken till att ATG ända fram tills i lördags påstått att inga rejkbacks har förekommit och att utländska avtal är hårt kontrollerade. Varför har man ljugit den Svenska Spelkåren full ända sedan 2006? Vilka har tjänat på detta? Det är inte Svensk Hästsport, för den har förlorat uppskattningsvis någon miljard genom förlorat förtroende och sänkt inhemsk omsättning på spelet, och svenska spelarkåren har förlorat uppskattningsvis 20-30% av utdelningarna till utomnordiska spelsyndikat(är Skarplöths egna siffror) vilket beräknat på utdelning på ca 5 miljarder netto, så har alltså utländska spelsyndikat vunnit närmare 1 miljard under 2012, vilket alltså ger att utdelningarna hade varit 20-30% högre UTAN dessa syndikats möjligheter till spel med rejkback. 

 

Tags:,