Lotteriinspektion instämmer i de fakta jag framfört
|” De här aktörerna som kan tänkas ingå i ett samarbete med ATG har knappt någon hästspelsomsättning
alls.
För dessa spelbolag är Sport och Casinospel de stora intäktskällorna och erbjudanden om spel på trav är få. ”
Citat av Lotteriinspektionens kommunikationsansvarige Joakim Rönngren !( Ronden nr65)
Ni som läser mina krönikor känner till att jag gång efter annan påpekat faran av att ATG vidhåller att den oreglerade konkurrens från Bookies skulle omsätta flera miljarder på hästspel och därmed vara orsaken till ATGs omsättningstapp sistlidna åren .
Jag och Almen skrev flera olika krönikor där vi påvisade det omöjliga i detta uttalande och påpekade att dylika direkta fel i ATG och ST propagandamytbildning är direkt skadliga för hästsporten och inte på något sätt gagnar hästsporten utan istället ger hästsporten en stämpel hos politiker som icke seriös i sin argumentation för förändrade skattesatser.
Jag har också påvisat att problematiken för hästsportens omsättningstapp härrör från minst tre helt andra problemområden
1: Förtroendeproblem på grund av kapitalt bristande spelsäkerhet och upprepade fall av direkt slarvigt handhavande av uppgiften som spelarrangör.
2: Det rejkbackdrivna utomnordiska spelet som vinner procentuellt långt över 100% av omsättningen, och dessutom erhåller närmare 25% i provision från ATG.
3: ATGs och STs oförmåga att intressera sig för en föryngring och breddning av hästsportsintresset!
Kortfattad utveckling av varje enskilt problem
1: Upprepade gånger har spel efter spelstopp varit möjligt.
Oddsförändringar långt in i pågående lopp förekommer varje dag.( Tidigareläggning av spelstopp ska dock provas på försök för att förhindra detta i September)
Återkommande mycket stora misstag av funktionärer och bandomare som resulterar i att hästsportens involverade hålls skadelösa av ST och ATG, men spelarna ständigt får bära bördan. (sistlidna stora misstaget så sent som i söndags på Årjäng där 900 000 betalades ut till spelare som vunnit på sedemera diskad häst på grund av misstag från samtliga ansvariga på Årjäng och de spelare som spelat på korrekt häst förlorade samtliga insatser)
Stallkörning och orimliga domslut skapar osäkerhet hos aktörer och spelare, vilket generar stora diskrepanser i hur förseelser beivras från tillfälle till tillfälle.
Antal stötkörningar och rena spelstötar har uppdagats, utan att ATG/ST tagit uppenbart notis om det inträffade.
2: De utomnordiska rejkbackdrivna spelet har jag skrivit spaltmil om, och påpekat att ett stort antal samarbetspartners inte ens uppfyller ATGs avtalsenliga standard. ATG förnekade på alla sätt och vis i åratal att rejkback förekom och vidhåll hela tiden att det var strängt förbjudet, ända till Skarplöth i Januari 2014 stolt skrev en presskommuniké där det berättades att Rejkback nu var förbjudet (vilket naturligtvis innebär att ATG ljög under alla tidigare år) Att det så kallade förbudet på inget vis har påverkat omsättningen och antalet vinster påvisas av en närmare 2 miljarder i omsättning från SydAfrika, Usa med fler länder. Vinsterna har förövrigt inte direkt minskat heller (12e Augusti vann Usa närmare 900 000kr)
Att hästsporten förlorar runt 300 miljoner per år på grund av de uruselt skrivna avtal med samarbetspartners ( 4.25% till ATG och ca 25% till partner jämfört med Meadowlands och övriga Amerikanska banors standardavtal på 10% till partners) gör hela affären fullständigt oförståelig.
3: Redan 2001 gjordes en stor undersökning som kom fram till att endast 3% i åldern 18-25 år var intresserad av hästsport eller hade spelat på hästar. År 2008 gjordes en likvärdig undersökning och resultatet blev 1% . Hur mycket pengar anslås av ATG/ST/SG till spelforskning?
The post Lotteriinspektion instämmer i de fakta jag framfört appeared first on Gamblers vardag.